Huisman Sportveld Innovatie en Waterconditionering is een bedrijf met jarenlange ervaring in aanleg en onderhoud van sportvelden en wij zijn bekend met de problematiek die daar bij hoort.

Wij ontwikkelen apparatuur om sportvelden gemakkelijker en beter te onderhouden en zo de levensduur van baan of veld te verlengen en het speelcomfort te verbeteren. Met de ontwikkeling van ons elektronische frequentie geregelde doseerpompsysteem heeft Huisman Sportveld Innovatie een doorbraak gemaakt in de Tennis- en Hockeywereld betreffende de preventieve alg- en mosbestrijding en het aanzienlijk verbeteren van de waterdoorlaatbaarheid van tennisbanen zowel in Nederland als in België.

Doordat wij dag en dagelijks op tennisbanen en hockeyvelden zijn, hebben wij alle ontwikkelingen van nabij gevolgd. Door te spreken met de gebruikers en groundsmannen wisten wij al snel dat er nogal wat verbeterd kon worden aan de nieuwe baansoorten. Dit heeft ons doen besluiten een geheel eigen baansoort te ontwikkelen de Huisman Probounce. Alle nadelen van de reeds bestaande banen zijn geëlimineerd.

HUISMAN PROBOUNCE

Huisman Sportveldinnovatie heeft bij het verschijnen van alle nieuwe baansoorten er toch voor gekozen zelf een nieuwe baansoort te ontwikkelen. Reden hiervoor is dat er aan de bestaande nieuwe banen toch nog te veel nadelen kleven.

Dat er weinig onderhoud aan deze banen nodig zou zijn en deze zouden spelen als gravelbanen wijst in de praktijk toch anders uit. De Huisman Probounce lijkt niet alleen op gravel, maar speelt ook als gravel. Het onderhoud aan deze banen is minimaal, dit komt door de samenstelling van de stabiliteitsmat. Door samenstelling van een stabiliteitsmat met een dichtere pool is er veel minder infill benodig, de helft van de concurrerende banen. Dit betekent dat de banen veel sneller zijn, de belijning veel beter zichtbaar is, de waterdoorlaatbaarheid veel groter en het dagelijks onderhoud dus minimaal.

Door de infill (ronde korreltjes) blijft de doorlaatbaarheid optimaal. De Huisman Probounce hoeft niet na elke partij te worden gesleept, behoeft geen beregening, een half uur onderhoud per week per baan is voldoende. Dit alles komt door de veel dichtere poolbezetting, een veel sterkere vezel, door deze samenstelling is het voor ons mogelijk om een garantie van 12 tot 15 jaar op de Huisman Probounce te geven.

Al deze voordelen hebben er voor gezorgd dat de Probouncebanen een groot deel van de markt naar zich toe heeft getrokken er liggen op dit moment ruim honderd banen.

De Probouncebaan is de snelst groeiende baansoort van dit moment. Niet alleen onderhoud en levensduur maar juist ook de speeleigenschappen van de Probouncebanen zijn van doorslaggevende aard.

De Probouncebanen zijn als enige gecertificeerd voor uitvoering in Rood / Groen als in Rood / Rood zandingestrooide banen, onderhoud en speeleigenschappen van deze uitvoeringen zijn identiek.

De Rood / Groene variant is vanwege de blanke infill die word gebruikt aanzienlijk voordeliger.
De Probouncebanen zijn een goede investering voor de vereniging, zowel in levensduur speeleigenschappen en de aanschafprijs.

De Huisman Probounce is een doorontwikkeling van de nieuwe generatie kunststofbanen, waarbij het speelcomfort, onderhoud en waterdoorlatendheid sterk zijn verbeterd ten opzichte van de bestaande kunststofbanen.